René Pechère prijs 2017

De Nederlandstalige literaire prijs René Pechère 2017 werd op zaterdag 17 maart 2018 toegekend aan Anne Mieke Backer voor haar boek Er stond een Vrouw in de Tuin. De prijs bekroont tweejaarlijks een kwaliteitsvol in het Nederlands geschreven boek over tuinkunst en/of landschapsarchitectuur.

Er stond een vrouw in de tuin werd verkozen als laureaat uit de shortlist van vijf boeken. Andere boeken uit de shortlist waren: Het Pryeel van Zeeland, Tuingeschiedenis in Nederland II, Landschapsarchitectuur en Stedenbouw 2016 - Blauwe kamer Jaarboek en Zoeken naar de Heldere Lijn. Het werk van Anne Mieke Backer werd geprezen o.w.v. het feit dat het bakens verzet door het braakliggend terrein van de vrouw in de tuinkunst op gedegen wijze aan te snijden. Lees hieronder de toespraak van juryvoorzitter Herman van den Bossche ter gelegenheid van de prijs uitreiking:

Het hele persbericht kunt u hier nalezen; https://www.civa.brussels/nl/er-stond-een-vrouw-de-tuin-wint-nederlandstalige-rene-pechereprijs-2017

U moet eerst inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Volg ons of like ons!

© 2013 - 2021 Tuinboeken.com – All rights reserved.

Webdesign by 1place4ads.nl