Boekbespreking; GEMAKKELIJK FRUIT

Titel;                 Gemakkelijk fruit
Auteur;             Guy de Kinder
Uitgeverij;         Kosmos
ISBN;               9789021562803
Jaartal;             2016 mei
Pagina’s            128
Prijs;                 € 14,99

Auteur

Guy de Kinder is docent in het tuinbouwonderwijs en geeft les in fruitteelt en informatica. Hij schreef meerdere artikelen over plantenvermeerdering en de teelt van fruitgewassen. In 2015 verscheen van zijn hand in samenwerking met Luc Dedeene de groente- en fruitencyclopedie.

Inhoud

Het boek gemakkelijk fruit is een praktische gids voor iedereen die met (klein)fruit wil beginnen op zijn terras, balkon of in de tuin. Niet overdreven uitgebreid maar daardoor wel overzichtelijk en goed te begrijpen voor beginnende tuiniers.

De 20 soorten die hij beschrijft zijn gekozen omdat ze in Nederland en België gemakkelijk te telen zijn en gegarandeerd productief. Per soort wordt voldoende informatie gegeven over standplaats, plant- en teeltwijze, oogsten en bewaren. Daarnaast wordt in een overzichtelijk tabelletje een aantal rassen omschreven met hun belangrijkste eigenschappen.
Het boek is geïllustreerd met veel fotomateriaal dat in veel gevallen de tekst verduidelijkt en sowieso het boekje een vrolijke uitstraling geeft.
Een aardige toevoeging zijn de recepten die her en der in het boek staan vermeld en die vaak bruikbaar gevonden zullen worden.
De omslagen bevatten een planten- bloei en- oogstkalender en een snoeikalender die gemakkelijk te raadplegen zijn.

Tot slot

Een boek waarmee beginnende tuiniers goed aan de slag kunnen en die niet teveel specialistische informatie bevat en dat alles voor een zeer schappelijke prijs.

U moet eerst inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Volg ons of like ons!

© 2013 - 2021 Tuinboeken.com – All rights reserved.

Webdesign by 1place4ads.nl