Het complete biodynamisch tuinieren

Verkoopprijs: € 32.50
Korting
Beschrijving

Auteur; Waldin, Monty
Jaartal; 2018
harde kaft, gebonden
254 pagina's
uitgeverij; Jan van Arkel
ISBN; 9789062240357
nieuw boek

Een geweldig naslagwerk voor iedereen die zelf graag aan de slag wil gaan met natuurlijk tuinieren met behulp van de kracht van de kosmos.
Iedere moestuinier weet dat samenwerken met de natuur een betere oogst en smakelijker groenten oplevert.
Door je daarbij bewust te verbinden met de ritmes van de seizoenen en de kosmos ontwikkel je tuin tot een dynamisch, biodivers en bovenal veerkrachtig systeem, en vooral ook tot een feest voor de zintuigen.
Je krijgt toegankelijke uitleg over de biodynamische methode, hoe de invloed van maan en planeten zich vertaalt naar wortel-, blad-, bloem- en fruitdagen en hoe je die kennis het beste toepast voor een overvloedige en gezonde oogst.
Volgens duidelijke aanwijzingen en recepten maak je zelf negen verschillende bd-preparaten; extracten en theeën van bloemen, kruiden, mineralen of mest.
Ook leer je ze op de juiste manier en op het juiste moment toe te passen, gebruikmakend van hun specifieke eigenschappen die de bodem herstellen en voeden en de natuurlijke weerbaarheid van planten tegen belagers versterken. 
Met een jaarkalender, informatie over wissel- en combinatieteelt met metgezelplanten en met teelinstructies voor maar liefst 75 verschillende groenten en fruitsoorten is dit een prachtig boek.
In het Nederlands vertaald door Alma Huisken, zelf bekend van haar boeken over ecologische moestuin De Groene Luwte.

Volg ons of like ons!

Copyright © 2013-2015 Tuinboeken.com. All Rights Reserved.

Webdesign by 1place4ads.nl