Een tuin barstensvol bloemen

Geen afbeelding ingesteld
Verkoopprijs: € 24.95
Korting
Beschrijving

Auteur; Bellamy, Lucy
Jaartal; 2020
harde kaft, gebonden
221 pagina's
uitgeverij; Jan van Arkel
ISBN; 9789062240579
nieuw boek

Ook als je maar een klein stukje grond of gras hebt, ligt een vrolijke bloementuin onder handbereik.
Niet alleen mooi, maar ook onderhoudsarm en budgetvriendelijk, en dat binnen een jaar. Dat is in de kern de boodschap achter dit boek Een tuin barstensvol bloemen. 
Het laat je een bloeiende, natuurlijke oase creëren, ook in een kleine stadstuin, rijk in kleur en vorm en aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Vaste planten hebben als groot voordeel dat je tuin, eenmaal ingericht, jarenlang als vanzelf terugkomt én dat je planten steeds sterker en weerbaarder worden.
Ze krijgen immers de tijd om flink hun wortels de grond in te laten groeien.
Zo groeit je tuin jaarlijks verder naar een robuust, samenhangend geheel: met als gevolg – minder kwetsbaar in droge periodes, gezondere planten, meer tuinbewoners.
In feite pas je principes van biodiversiteit toe. Spitten, wieden, spuiten en continue water geven worden allemaal verleden tijd met deze bloeiende tuin vol vaste planten.

Als je bij je plantenkeuze rekening houdt met vorm, hoogte, kleur en bloeiseizoen, kun je je tuin lang door laten bloeien, elke keer weer in fijne combinaties.
En, door te focussen op bloeiers die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen, en andere insecten,  zal je tuin straks een pleisterplaats voor deze noodzakelijke vrienden zijn.

Volg ons of like ons!

© 2013 - 2020 Tuinboeken.com – All rights reserved.

Webdesign by 1place4ads.nl