Biologisch Telen in stripvorm

€ 35.00
 Terug naar: Tuinieren

Auteur; Schelfhout, Karel / Panhuysen, Michiel / Lelièvre, Dennis Pic
Jaartal; 2020
paperback
128 pagina's
uitgeverij; Mama publishing 
ISBN; 9782845943216
nieuw boek

De Bijbel van de hedendaagse biologische teelt in stripvorm. Uiteindelijk spreken treffende illustraties boekdelen.
Welkom bij een ecologisch uitgebalanceerde teeltwijze! Met veel humor en bijzonder uitgebreide details laat dit boek je zien hoe er milieuverantwoord kan worden geteeld en getuinierd.
Het leert je alles over humus, teelt en de beestjes en praktijken die ten goede komen aan planten én aan de planeet -praktijken die zijn gericht op de teelt van smakelijke en gezonde groenten en fruit. En van prachtige bloemen.
Bokashi- of biodynamische compost, permacultuur, beregening, bioponics en diverse andere begrippen worden duidelijk in beeld gebracht en helder uitgelegd.

Met de illustraties van Pic, gebaseerd op het werk van Karel de Tuinman, wordt de essentie van het tuinieren getroffen, namelijk plezier!
Allereerst het plezier van het lezen. En daarna het plezier van de teelt, het zien van groei, het oogsten, proeven en tot slot het plezier van de wetenschap dat je de aarde beschermt.

Dit handboek, vol innovatieve strategieën en beproefde adviezen, maar ook veel humor, is een must voor alle milieubewuste telers en tuinders.

Uit het Engels vertaald van de bestseller 'The organic Grow Book'