Wat bomen ons vertellen

Verkoopprijs: € 22.99
Korting
Beschrijving

Auteur; Trouet, Valerie
Jaartal; 2020
paperback
288 pagina's
uitgeverij; Lannoo
ISBN; 9789401466752
nieuw boek

Wat als de verhalen van bomen en mensen nauwer met elkaar verwant zijn dan we denken?
In dit meeslepende boek neemt topwetenschapper Valerie Trouet je mee op een reis rond de aarde, van haar lab in Arizona tot afgelegen dorpen in Afrika en radioactieve bossen in Rusland.
Aan de hand van verrassende verhalen - zoals hoe zonnevlekken piraten beïnvloeden, het geheim achter het imperium van Dzjengis Khan, het verband tussen de Egyptische farao's en vulkanen, ja zelfs de rol van olijven in de val van het Romeinse Rijk - laat ze zien hoe de studie van bomen ons ontzettend veel kan leren over de mens, zijn geschiedenis en zijn toekomst.
'Ik ben een dendroklimatoloog. Aan de hand van jaarringen bestudeer ik het klimaat uit het verleden en de invloed ervan op ecosystemen en samenlevingen.
In dit boek wil ik ook de verhalen van mijn collega-dendrochronologen meenemen en tonen hoe de dendrochronologie zich vanuit haar nederige begin heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste instrumenten om de complexe interacties tussen bossen, mensen en het klimaat te bestuderen.
De rode draad in dit boek is de geschiedenis van houtgebruik en ontbossing, die dendrochronologen in staat heeft gesteld het verleden te bestuderen en een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van onze planeet in de toekomst.

Winnaar van de Jan Wolkers Prijs 2020

Volg ons of like ons!

© 2013 - 2021 Tuinboeken.com – All rights reserved.

Webdesign by 1place4ads.nl