Rothmaler - Flora van Nederland

Verkoopprijs: € 34.95
Korting
Beschrijving

Auteur; Rothmaler, Werner
Jaartal; 2020
flexbinding met flappen
geplastificeerde omslag
528 pagina's
uitgeverij; KNNV
ISBN; 9789050117661
Nieuw boek

Rothmaler is al tientallen jaren een begrip, niet alleen in Duitsland. Ook Nederlandse ecologen, botanici en systematici maken veel gebruik van zijn gedetailleerde naslagwerken.
Deze unieke plantengids sluit naadloos aan bij de bestaande flora’s die Nederland kent.

Het boek bevat bijna 1900 gedetailleerde tekeningen van vaatplanten, gerangschikt volgens het nieuwe wetenschappelijke classificatiesysteem en is dankzij het handige jaszak-formaat prima geschikt om mee naar buiten te nemen.
Rothmaler is een aanvulling voor het onderwijs en voor iedereen die in planten is geïnteresseerd.

Waarom extra interessant voor studenten toegepaste biologie? Met flora-apps kom je ook best ver, maar je leert er minder van.
Deze flora leert je goed kijken naar de habitus van een plant. Hiermee bouw je belangrijke kennis op die onontbeerlijk is voor een goede veldbioloog.

Werner Rothmaler (1908-1962) was een Duitse plantenkundige. In 1950 publiceerde hij zijn eerste uitgave van de Exkursionsflora, een „Pflanzenbestimmungsbuch für Schulen und Hochschulen“.
Hieruit ontstaat later Rothmaler’s  Exkursionsflora von Deutschland.

In de Nederlandse versie heeft Steef Steeneken aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, met veel zorg een flora van de voor Nederland belangrijke vaatplanten samengesteld.
Naast de algemene tot zeer zeldzame planten zijn tevens tekeningen van uitgestorven soorten opgenomen.

Volg ons of like ons!

© 2013 - 2021 Tuinboeken.com – All rights reserved.

Webdesign by 1place4ads.nl