Kleinschaligheid als alternatief

Verkoopprijs: € 19.95
Korting
Beschrijving

Auteur; Jansen, Gert Jan
Jaartal; 2014
paperback
288 pagina's
uitgeverij; Hof van Twello / Jan van Arkel
ISBN; 9789062245321
nieuw boek

De Hof van Twello is een weelderig, rijk landbouwbedrijf in de buurt van Deventer, dat als bedrijfsvorm heeft gekozen voor een meente.
Meentes waren vroeger gemeenschappelijk gebruikte stukken grond en met het onderhoud van de sloten, wegen en houtwallen werd voor het gebruik ‘betaald’. Een wederdienst dus.
Deze win-win-beheervorm past Hof van Twello toe op haar grond, maar ook op zaken als landschap, kennis, gezondheid, voeding, bouw en financiering.
Koppel jezelf met Nieuwe Meentes los van leningen en afhankelijkheid. Je leert kleinschaligheid rendabel te maken, want lokaal gerichte kleinschaligheid is de enige echte bijl aan de wortel van het systeem.
In dit boek vertelt de eigenaar van de Hof van Twello, Gert Jan Jansen, over zijn weg, hindernissen en successen opgeschreven.
Je kunt heel veel zelf, maar je moet er wel echt voor kiezen. Dat is de boodschap.

Enkele reviews
''Het is fantastisch om dankzij dit boek te ontdekken en vooral te ervaren dat de traditie van de oude meente kan herleven in een nieuwe economie, in talloze nieuwe vormen en praktijken” – Hans Achterhuis

“Een onmisbaar boek voor iedereen actief in streekontwikkeling, (biologische) landbouw en landschap, voeding en voedsel” – Remy Vlek, filmmaker

“Een helder verslag van moed, doorzettingsvermogen en creativiteit!” – Jan Douwe van der Ploeg, hoogleraar Rurale Sociologie, WUR, Wageningen

Volg ons of like ons!

© 2013 - 2022 Tuinboeken.com – All rights reserved.

Webdesign by 1place4ads.nl