Wildplukken in de stad

€ 19.95
 Terug naar: Groente, fruit en kruiden

Auteur; Lawrence, Wross
Jaartal; 2022
harde kaft, gebonden
192 pagina's
Afmeting: 164x118x22 mm
uitgeverij; Noordboek
ISBN; 9789056159399
Nieuw boek

Onze steden zijn, hoewel ze grijs lijken, in feite wildgroen. Of het nu in parken, plantsoentjes, langs grachten, op kerkhoven of in uw eigen straat is, er is een overvloed aan heerlijk voedsel dat zich in het volle zicht verbergt.
Maak weer contact met de natuur en geniet van het maken van verrassend makkelijke recepten.
Brandnetelravioli, vlierbloesembeignets, meidoornbessenketchup, zandkoekjes van kersenbloesem, zomerbroodjes van sleutelbloem … dit zijn slechts enkele van de smakelijke en verrassende gerechten die je kunt maken van voedsel dat je in het wild in je stad vindt.
Met deskundig advies van professioneel fourageur Wross Lawrence legt dit gidsje in zakformaat uit hoe je 32 gemakkelijk te vinden planten in de stad kunt identificeren en er een ‘wild’ feestmaal mee kunt bereiden. Het boek richt zich op de beginnende wildplukker en is zeer laagdrempelig.

Inclusief originele foto’s en illustraties, vegetarische recepten en toptips voor stedelijk foerageren.

In het Nederlands vertaald door Klaske Kamstra.

Wross Lawrence is professioneel fourageur die al meer dan tien jaar wilde ingrediënten levert aan bijvoorbeeld restaurants met Michelinsterren, warenhuizen en brouwerijen.
Marco Kesseler is een in Londen gevestigde fotograaf die onder meer FT Magazine, The New York Times en TIME tot zijn klanten mag rekenen.